Business Region Örebro

Örebroregionen

Det går bra för Örebroregionen. Företagen går bra och arbetsmarknaden är stark. Det här är något som resten av landet har märkt av. Örebro är en av Sveriges mest växande platser. I Örebro bor det nu mer än 156.000 personer och i länet över 303.000.

Vi har mer än 14 000 företag inom många olika branscher som det går bra för just nu – it-, teknik & industri, vård & omsorg, bygg, bank & finans och utbildning & forskning för att nämna några.  

Och det är stabilt

Förutom ett näringsliv som går som tåget har vi en stark offentlig sektor. Du hittar över 26 statliga myndigheter i våra tolv kommuner. Till exempel Transportstyrelsen, SCB, Specialpedagogiska skolmyndigheten och Kriminalvården för att nämna några.

Att vi har Sveriges modernaste läkarutbildning bredvid Sveriges bästa sjukhus och mer än 50 forskare som fokuserar på artificiell intelligens har satt oss på kartan och gjort Örebro universitet allt mer populärt både bland sökande och i ranking över världens främsta universitet.

Bästa läget

Örebroregionen ligger nära. Det är korta restider mellan kommunerna och korta restider till flera stora städer. Allt från 6 minuters tågresa mellan Örebro och Kumla till en timme och en kvart med tåget från Hallsberg till Stockholm.

Det finns en anledning till att allt fler företag väljer Örebroregionen. År efter år får vi topplaceringar när landets bästa logistiklägen rankas. 2021 blev vi rankade som nummer trea.

Att vara landets demografiska mittpunkt har många fördelar. En av dem är att vi rankas som ett av Sveriges bästa logistiklägen. Inom en radie på 30 mil finns nämligen mer än 70 procent av Sveriges befolkning. Som grädde på moset har vi också Sveriges fjärde största fraktflygplats med plats för världens största fraktflygplan, Nordens logistiska järnvägspunkt i Hallsberg och de stora vägarna E18, E20 som tillsammans med Riksväg 50 bildar en knutpunkt för transport och logistikHär når man 70 procent av landets befolkning inom 30 mil. Att vi dessutom satsar hårt på att det ska gå smidigt att förflytta sig de 30 milen skadar ju inte.

Fakta

Invånarantal: ca 303 000

Arbetsmarknad: fjärde största arbetsmarknadsregionen i landet

Antal företag: ca 14 000

Största arbetsplatserna: Region Örebro län, Humana Assistans AB, Epiroc Drills AB, Örebro universitet, Ahlsell Sverige AB, SAAB Dynamics AB


Business Region Örebro

Business Region Örebro är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län; Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Region Örebro län är ägare. Business Region Örebro hanterar näringslivsfrågor och skapar tillväxt genom att fler företag startar, etablerar sig och växer i regionen

Kontakta oss

 

Besöksadress

Drottninggatan 9, 701 35 Örebro

 

Postadress
Box 30000, 701 35 Örebro

E-post
businessregionorebro@orebro.se

 

Telefon (växel):

019-21 10 00