Business Region Örebro

Logistik

Välkommen till Nordens bästa logistikläge.
Örebroregionen är demografiska sett, Sveriges mittpunkt, vilket möjliggör för dig att kunna erbjuda dina kunder en hög leveransservice över hela Norden och Baltikum. Härifrån når du Norden inom 12 timmar! samt 70% av landetsbefolkning finns inom en radie av 30 mil. Det gör oss till den bästa platsen för E-hubbar och distributionscenter.

Här finns en välutvecklad infrastruktur med Nordens logistiska järnvägspunkt i Hallsberg. De stora vägarna E18, E20 och Bergslagsdiagonalen har sina stråk genom regionen.

Örebro flygplats är sveriges fjärde största fraktflygplats med plats för världens största fraktflygplan.


Ambassa -doers

Det är enkelt att etablera sig i Örebroregionen. Vi har cirka 500 ha etableringsklar mark för dig som vill verka och utvecklas i Sveriges bästa logistikläge.De som väljer att etablera sig här - är företag som vill uppnå hög leveransservice i Norden till en optimal kostnad. Här är några av de största logistikbyggnationerna

Matsmart 20 000m2
Dollarstore 55 000 m2
Elektroscandia 45 000 m2
Lidl 44 000 m2
Post Nord 43 000 m2
Ahlsell 12 000 m2


Forum För Logistik - här kan du medverka, påverka och inspireras av goda exempel och framtidsspaningar i ett unikt nätverk för logistik. Örebroregionen ställning som logistikcentrum har stärkts på senare år och tillsammans kan vi arbeta för att behålla den positionen.

Är du verksam inom transport, lager, handel, utbildning eller distribution är Forum för logistik ett nätverk för dig. I arbetet kan du bidra med dina kunskaper, tankar och idéer. Vi träffas 4 gånger per år och varvar våra träffar med föredrag, studiebesök och intressanta diskussioner.


Business Region Örebro

Business Region Örebro är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län; Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Region Örebro län är ägare. Business Region Örebro hanterar näringslivsfrågor och skapar tillväxt genom att fler företag startar, etablerar sig och växer i regionen

Kontakta oss

 

Besöksadress

Drottninggatan 9, 701 35 Örebro

 

Postadress
Box 30000, 701 35 Örebro

E-post
businessregionorebro@orebro.se

 

Telefon (växel):

019-21 10 00