Business Region Örebro

Studera

Det går mycket bra för vårt universitet. Det har 18 000 studenter och 1 200 anställda och rankas högt bland världens bästa unga universitet. Idag är Örebro universitet rankat på plats 405 av världens mer än 20 000 universitet.

Sex anledningar att välja Örebro universitet

1. Utbildningarna - Här hittar du ett komplett utbud av utbildningar. Du väljer mellan 80 utbildningsprogram och 700 fristående kurser och kan bli allt från sommelier, civilingenjör till läkare.

2. Boendet - Det finns många nyrenoverade lägenheter med cykelavstånd till både campus och centrum.

3. Studentlivet - Här möter du ett rikt studentliv. 8 av 10 studenter är inflyttade till Örebro. 30 olika studentföreningar & ett rikt kulturliv med bland annat internationella musikfestivalen Live at Heart och Konstutställningen Open art. Det finns även mer än 600 idrottsföreningar med elitlag i flera sporter - till exempel fotboll, hockey, innebandy och volleyboll.

4. Lärare och forskning - Times Higher Education är en av världens högst värderade universitetsrankningar. Universitet och högskolor utvärderas utifrån fem kriterier: utbildning, forskning, citeringar, internationalisering och näringslivsfinansiering. Örebro universitet rankas på plats 405 av världens mer än 20 000 universitet.Här finns forskning i internationell framkant. Och här har du nära till lärare som fokuserar på dig.

5. Jobb - Kanske det viktigaste av allt med examen från Örebro universitet får 8 av 10 jobb relaterat till sina studier redan inom ett år.

6. Staden - Örebro är Sveriges sjätte största stad med 152 000 invånare. Det vimlar av kultur, restauranger och fritidsaktiviteter. finns ett stort utbud av mat och dryck. Det finns över 300 restauranger och krogar varav flera är internationellt uppmärksammade.

Örebro ligger i Sveriges befolkningsmässiga mittpunkt. Cirka 70 procent av alla svenskar bor inom en 30-milsradie härifrån. Vårt läge mittellena Stockholm, Göteborg och Oslo gör det lätt att ta sig hit. I Örebro finns det 215 km cykelvägar, så kom ihåg att ta med dig cykeln.

Natur och friluftsliv finns alltid nära till hands när du behöver en paus i pluggandet. Här finns naturreservatet Oset-Rynningeviken vid sjön Hjälmaren, en golfbana i parkmiljö och Markaskogen med motionsspår, moutainbike-led och utegym. Du kan klättra i en höghöjdsbana, cykla downhill och på vintern till och med åka utför i Sörbybacken några minuter från campus. För dig som studerar på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan väntar vackra Bergslagen med orörd vildmark runt hörnet.

Visste du att Örebro ge dig 26 dagar mer per år?
Snitt Örebroaren lägger 20 minuter per dag att ta sig till jobbet. En stockholmare spemderar nästan tre gånger så lång tid.

Sök till Örebro universitetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster