Business Region Örebro
Nyhet

Railport - ett lyckat event med affärsnytta i fokus!

Michael Sköld Logent, Magnus Larsson Hallsbergs kommun,Stig-Göran Thorén Göteborgs Hamn, Hans Gutsch APM Terminals och Jenny Johansson Business Region Örebro

Vi startade våren 2018 med att berätta om Railport och vilka aktörer som samarbetar. Vi påvisade möjligheterna med att jobba tillsammans med de två bästa logistiknoderna i Sverige. Den 2-3 April var det dags för återträffen i Göteborg. Vi var 50 deltagare som bjöds på guidning av hamnen, matchmaking och en seminariedel ledd av P.O Arnäs. En lyckad arena för affärsnytta mellan de två regionerna.

Bussen lämnade Hallsberg vid 06 tiden, väl framme i hamnen bjöds det på lunch och en guidad rundtur av Göteborgs hamnterminaler. Till eftermiddagens seminariedel anslöt ett Göteborgskluster där det fanns möjlighet till mingel och matchmaking. Seminariedelen inleddes med en inflygning och framtidsspaning av logistikpoddens nestor P.O. Arnäs, samt pitchar från medarrangörerna Göteborgs Hamn, Logent och APM Terminals. Frans Prenkert från Örebro universitet berättade om satsningen på det nya forskningscentret Center for Sustainable Business. Patrik Benrick från Trafikverket, talade om framtidens godstransporter och om det nationella Godstransportrådet. Seminariedelen avslutades med utställning av tågaktörer och matchmaking.

Logistiklösningar som är hållbara över tid
Syftet med resan var påvisa möjligheterna och skapa affärsnytta samt visa potentialen som hamnen kan bistå med. Örebroregionen med Hallsberg är en viktig järnvägsnod för svensk industri som vill transportera sitt gods via Nordens största hamn för att nå sina globala marknader.Nu återstår att diskutera logistikupplägget Hallsberg-Göteborg på järnväg kan vässas ytterligare.

Se filmen från eventetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster