Business Region Örebro
Nyhet

Örebro har blivit ett av naven i Sverige för AI

AI kan bli en lika stor revolution som industrialismen. Det tror Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S), som lyfter fram Örebro universitet som en viktig aktör i landets AI-utveckling.

I måndags deltog Amy Loutfi forskningschef för AASS och professor i informationsteknologi vid Örebro universitet, i Smarta samtal i Stockholm. Hon tog plats i en namnstark panel tillsammans med Marcus Wallenberg, ordförande i SEB och Saab, Mikael Damberg (S), närings- och innovationsminister och Claudia Olsson, vd för Exponential.

Ämnet för dagen var artificiell intelligens, AI. Ett minst sagt hett område.

– Örebro universitet har blivit ett av naven i Sverige för artificiell intelligens och hur man tillämpar den på ett bra sätt. Inte minst också som kunskapsförmedlare, att fler förstår vad det här innebär och att man måste skaffa strategier för det, säger Mikael Damberg och fortsätter:

– Även kompetensförsörjningsfrågan, som är helt central. Amy Loutfi och andra forskare är viktiga inte bara för sin egen forskning, utan för att föra kunskapen vidare till studenter, näringsliv och offentlig förvaltning. Det är därför regeringen också har valt att satsa på samspelet mellan akademi och näringsliv när det gäller kompetensförsörjning.

Läs hela artikeln på Örebro universitetes webbplats

https://www.oru.se/nyheter/naringsministern-orebro-har--blivit-ett-av-naven-i-sverige-for-ai/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster