Business Region Örebro
Nyhet

Svenskt Näringsliv presenterar rankingen av företagsklimat i länet

Lekeberg tar ny topplacering och Hällefors klättrar starkt i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner som presenterades idag.

-Det känns förstås fantastiskt roligt och det är ett kvitto på att vi jobbar med rätt saker inom det stora området företagsklimat. Jag tycker att det visar att vi lyckats bygga ett lag som vill åt samma håll, ett lag med företagare, politiker och kommunens tjänstepersoner säger Anna Andréasson, näringslivschef Lekebergs kommun.

Lekeberg rankas på 14:e plats, efter att ha klättrat 12 placeringar sedan förra mätningen, även Laxå (61) och Kumla (68) placerade sig högt upp i rankingen. Hällefors tog ett stort kliv framåt och klättrar till en 134 plats.

-Att vi klättrat ytterligare 75 placeringar är otroligt glädjande, och ett svar på det att det går att förändra när företagare, politiker och tjänstemän tillsammans arbetar för förändring. Det är ett gemensamt arbete, säger Gabriela Kloth, näringslivsutvecklare Hällefors kommun.

Förutom Hällefors stod även Kumla och Örebro för bästa klättringen med 15 respektive 17 placeringar.

-Nu fortsätter vi det gemensamma med arbetet för att utveckla näringslivsklimatet både lokalt men också regionalt inom Business Region Örebro. Företagens respons på frågorna i enkäten är viktiga inspel till vårt fortsatta utvecklingsarbete. Vi kommer också fortsätta dialogen med Karl Hulterström på Svenskt Näringsliv och Hanna Jonasson på Företagarna, om hur vi kan utvecklas tillsammans, säger Helena Aronsson verksamhetsledare på Business Region Örebro.

Business Region Örebro

Business Region Örebro är ett partnerskap mellan elva kommuner i Örebro län; Askersund, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Region Örebro län är ägare. Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor. Tillsammans arbetar vi för att skapa tillväxt genom att få fler företag att starta, etablera sig och växa i regionen.

Kontakta oss

Besöksadress
Drottninggatan 9, 701 35 Örebro

 

Postadress
Box 30000, 701 35 Örebro

E-post
businessregion
orebro@orebro.se

 

Telefon (växel)
019-21 10 00