Business Region Örebro
Nyhet

Ny mötesplats tar regionens livsmedelskedja mot framtiden

I Grythyttan Innovation & Start-up Hub ska regionens livsmedelskedjan samlas och skapa förutsättningar för att utveckla innovationer, samordna forskning och företagsamhet och lämna konstruktiva bidrag till en hållbar framtid.

Måltidens Hus i Grythyttan, i anslutning till Restaurang- och hotellhögskolan, ska nu även bli en helt ny mötesplats för länets livsmedelskedja. Det blir möjligt tack vare att Region Örebro län och länets företagsinkubator, Inkubera, gemensamt satsar på att stärka idéutveckling som kan bli nya företag inom livsmedelsbranschen.

Utveckling tillsammans med Örebro universitet
Grythyttan Innovation & Start-up Hub riktar sig till studenter, idébärare, nyföretagare, stora och små redan etablerade företag som vill utveckla sig och sina innovationer inom livsmedelskedjan. Utvecklingen ska ske i samverkan med tvärvetenskapliga resurser och kompetenser på Örebro universitet och Restaurang och Hotellhögskolans Sense Lab.

Konkurrenskraft och innovationer ska stärkas
- Starten av denna innovativa miljö i Grythyttan är en viktig del i att förvekliga den handlingsplan som vi har tagit fram för en konkurrenskraftig livsmedelskedja i länet, säger Irén Lejegren, Regionråd (S).Satsningen ska bidra till att skapa en plattform för tillväxt, utveckling och samverkan för näringslivet inom livsmedelsområdet. För detta ändamål finns ingen bättre plats för en hub än Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.

Ska inspirera till nyföretagande och innovationer
- Utöver att samla det regionala stödsystemet inom näringslivsutveckling och erbjuda rådgivning och idéutveckling för nya företag i branschen, kommer vi även erbjuda aktiviteter som hackatorns, workshops och seminarier för att inspirera till nyföretagande och innovationer, säger Martin Sjöberg, projektledare Inkubera.