Business Region Örebro
Nyhet

Framåt för Örebros näringslivsklimat – företagarna ger högsta betyget på 15 år

örebroslott

Idag presenterar Svenskt näringsliv den årliga enkäten om det lokala företagsklimatet. Resultatet är glädjande. I Örebro sätter företagen det högsta sammanfattande omdömet av företagsklimatet på minst 15 år.

– Örebro visar en riktigt stabil ökning i Svenskt näringslivs undersökning av företagsklimatet. Vi går framåt på flera områden enligt företagarna som bland annat ger ett förbättrat betyg på tjänstemäns och politikers attityder. Utmaningar finns det så klart också bland annat inom kompetensförsörjning. Nu när vi satsar på att bli ännu bättre tycker jag att Svenskt näringslivs undersökning tillsammans med vår egen NKI-mätning ger oss riktigt bra underlag för hur vi ska prioritera framåt till 2019. Vi är ju en växande kommun och har alla förutsättningar att nå ett näringslivsklimat i toppklass, säger Göran Dahlén, näringslivsdirektör Örebro kommun.

– Det är mycket glädjande att Örebro kommuns omdöme av företagsklimatet ökar och nu får det högsta omdömet under perioden 2002-2018 och att Örebro nu passerat rikssnittet för Sverige! Det förstärker omdömet kommunen tidigare fått i NKI-mätningen, där Örebro ligger på plats 76 som är bland de högsta av jämförbara kommuner i Sverige. Kommunen kommer under året framöver att ta fram en plan för företagsbesök för att stärka förståelse och dialog. Ett gott företagsklimat är avgörande för välfärdsarbetet i en av Sveriges starkast växande kommuner, säger Lennart Bondeson (KD), politiskt ansvarig för kommunens näringslivsarbete.

Fotnot
Det är enbart själva betygen som presenteras nu den 15 maj, rankingen som ligger på sidan avser 2017. Den nya rankingen presenteras den 2 oktober.