Om oss —

För hållbar tillväxt tillsammans

Business Region Örebro är samverkansplattform i näringslivsfrågor för länets alla 12 kommuner. Tillsammans arbetar vi för att skapa tillväxt genom att få fler företag att växa och etablera sig i regionen. Välkommen till en plats som frodas.

För hållbar tillväxt tillsammans

Tillsammans arbetar vi för att skapa tillväxt genom att få fler företag att växa och etablera sig i regionen. Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor med Region Örebro län som huvudman.

Organisation

Sedan den 1 januari 2015 är Business Region Örebro en permanent verksamhet. Region Örebro län har gett Örebro kommun i uppdrag att svara för den organisatoriska formen för Business Region Örebro.

Styrgruppen består av kommunstyrelsens ordförande eller motsvarande från de tolv deltagande kommunerna och träffas cirka fyra gånger per år. Ordförande för styrgruppen är Charlotta Englund, som är regionalråd och ordförande för nämnden för regional tillväxt på Region Örebro län.

Ledningsgruppen fungerar som ett nav i verksamheten och utgörs av näringslivsansvariga eller motsvarande från de tolv deltagande kommunerna, områdeschefen på avdelningen för Närings­livsutveckling på Region Örebro län samt BRO:s koordinatorer. Ledningsgruppen träffas en gång i månaden och tar löpande beslut kopplade till verksamheten.

Finansiering

Region Örebro län finansierar halva verksam­heten, resten finansieras av de samverkande kommunerna med 10 kr/invånare. Örebro kommun och Region Örebro län går även in med in kind-resurser i form av tid.

Kontakta mig

Jenny Johansson

Marknadsansvarig

+46 (0)76 551 47 09
Background Image

Regenergy Frövi —

Spillvärme som skapar både mat och jobb

I en innovativ satsning använder Regenergy Frövi industriell spillvärme från en kartongfabrik för att odla grönsaker i växthus. Denna metod levererar inte bara hållbara grönsaker utan en cirkulär affärsmodell som är enkel att skala upp. Framtidens livsmedelsförsörjning är här.
Läs mer om Spillvärme som skapar både mat och jobb
Background Image

Matsmart —

Den matsmarta resan fortsätter i Örebro

Allt började 2013 när Matsmarts grundare såg hur mängder med perfekt mat kastades rätt ner i soporna. Helt i onödan. Då fanns bara en enkel e-handel, några hyllor och ordrar som packades sena kvällar och nätter. Idag ett automatiserat lager på 22 000 kvadratmeter.
Läs mer om Matsmart

KALENDER –

Det är här
det händer

Här i Örebroregionen är det naturligt att mötas, inspireras och vilja skapa nya möjligheter. Välkommen!

Event
26 juni

Almedalen – Dag 1

Vi djupdyker i temat totalförsvarsuppbyggnaden.

Greater Örebro Arena, Nygatan 1, Visby
KL. 09:00 – 15:50
27 juni

Almedalen – Dag 2

Vi sätter ljuset på internationell talangattraktion och indus…

Greater Örebro Arena, Nygatan 1, Visby
KL. 08:30 – 16:00
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.