Om Örebro regionen —

Bättre investeringar i en expansiv region

Vår region står stolt i Sveriges mitt, inte bara geografiskt utan även som en pulsåder för näringsliv och offentlig sektor. Här hittar du en av landets mest växande platser just nu och med 14 000 företag är detta platsen för dig med ambitioner.

Construction crane

En självklar destination
att bygga framtiden på.

Örebroregionen är en av Sveriges mest växande platser och det blir många nyfikna på. Här bor det närmare 160 000 personer och i hela länet över 300 000.

Här skulle vi kunna skriva något fyndigt om att Örebroregionen är en geografisk mittpunkt i Sverige, men förutom alla fördelar som vår position bär med sig med närhet till 70 % av landets befolkning inom 30 mil, är vi också ett centrum för offentlig sektor. Med 26 statliga myndigheter, exempelvis Transportstyrelsen och Kriminalvården, är detta onekligen en plats det satsas på och som vi är stolta över.

Utbildning och innovation i framkant.

Örebro Universitet, med landets mest framåtblickande läkarutbildning och framstående AI-forskning, attraherar spetskompetens och talang från hela världen. Här formas framtiden med kunskap och nyfikenhet.

Statistik från Örebroregionen.

Invånare –

307 772 +

Välkommen till Örebro län där du hittar många nya potentiella kontakter, vänner och medarbetare.

Antal företag –

14 000 +

Inom branscher som it, teknik & industri, bygg, bank & finans samt utbildning & forskning.

Exportföretag –

1 017 +

EU-området är regionens viktigaste exportmarknad följt av Norden och övriga Europa.

Arbetstillfällen –

+ 2 460 st

Totalt 33 771 st

Investerat kapital –

3:a +

Örebro län ligger på 3:e plats i Sverige över investerat kapital mätt i kronor per invånare!

Storlek på företag –

26%

250 eller fler anställda

Logistik —

Logistiskt knutpunkt 
utan konkurrens.

Här hittar du Sveriges mittpunkt som gör det möjligt för dig att erbjuda hög leveransservice över hela Norden och Baltikum. Vi når hela Norden inom 12 timmar och 70 % av Sveriges befolkning hittar du inom en radie av 30 mil. Här finns en välutvecklad infrastruktur som gör oss till den bästa platsen för e-hubbar och distributionscenter. I vår region hittar du logistikcentrum för företag som Matsmart, Dollarstore, Elektroscandia, Lidl, PostNord och Ahlsell.

Här hittar du också framtidens logistik där Region Örebro län tagit flera steg för att skapa förutsättningar för kommersialisering av drönartrafik.

business region örebro —

Vi blir bättre tillsammans

Business Region Örebro är ett partnerskap mellan alla kommuner i Örebro län; Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro.

map map

Vi är jätteglada över vår etablering i Örebro. Det här ger oss möjligheter att klara tillväxten. Örebro ligger perfekt. Vi når 70 % av Sveriges befolkning inom 30 mil.

– Thomas Andersson Regionsdirektör för Lidl

Kontakta mig

Jenny Johansson

Marknadsansvarig

+46 (0)76 551 47 09

Läs mer om lyckade etableringar

Background Image

Regenergy Frövi —

Spillvärme som skapar både mat och jobb

I en innovativ satsning använder Regenergy Frövi industriell spillvärme från en kartongfabrik för att odla grönsaker i växthus. Denna metod levererar inte bara hållbara grönsaker utan en cirkulär affärsmodell som är enkel att skala upp. Framtidens livsmedelsförsörjning är här.
Läs mer om Spillvärme som skapar både mat och jobb
Background Image

Matsmart —

Den matsmarta resan fortsätter i Örebro

Allt började 2013 när Matsmarts grundare såg hur mängder med perfekt mat kastades rätt ner i soporna. Helt i onödan. Då fanns bara en enkel e-handel, några hyllor och ordrar som packades sena kvällar och nätter. Idag ett automatiserat lager på 22 000 kvadratmeter.
Läs mer om Matsmart
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.