Kompetens & talang —

Utveckla och attrahera rätt kompetens

En av regionens många styrkor är tillgången på talanger och kompetens. Här hittar du spetskompetens, ett starkt universitet och många viktiga nätverk. Den snabba tillväxten och det faktum att allt fler människor väljer att bosätta sig här, breddar kompetensbasen ännu mer. Företag med rätt person på rätt plats blir mer konkurrenskraftiga och därigenom mer framgångsrika. Därför erbjuder vi stöd och rådgivning för talanger, samt olika matchningsprojekt och marknadsföringskampanjer för företag.

Background Image

Smart move —

Kampanjer
Smart move är vårt samlade arbete för att attrahera och behålla talanger i Örebroregionen. Vi genomför riktade kampanjer för att locka prioriterade målgrupper till vår region. Vill du göra kampanjer med oss? Tveka inte att höra av dig!

Mässor
Genom Smart move deltar vi på mässor för att locka hit fler talanger. Bland annat deltar vi på ”Emigration Expo” i Nederländerna och i arbetsmarknadsmässan “Armada” på Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Intresserad av att synas med oss? Hör av dig!

Toolbox
I den här verktygslådan hittar du text- och bildmaterial att använda till er smarta förpackning. Materialet du behöver för att berätta och visa upp det som alla på plats redan vet: att flytta till oss är ett Smart Move.

Internationell talangattraktion —

Internationellt nätverk
Vi vet hur viktigt det är att få internationella talanger att trivas på vår plats. Därför driver vi ett nätverk för internationella talanger. En mötesyta och ett tillfälle för att lära känna likasinnade. Förutom mingel och sociala träffar erbjuds workshoppar med diverse teman, så som uppskattade ”Swedish Business Culture” föreläsningen, samt upplevelser av svensk kultur.

Tipsa gärna dina medarbetare att prenumerera på inbjudan till Smart move talent meetups.

Rådgivning
Vi erbjuder alla som är intresserade av att flytta till vår region kostnadsfri rådgivning. Vi svarar på praktiska frågor kring bostad och fritid och arrangerar besök.

Relocation Service
Genom Relocation Service erbjuder Handelskammaren i Mälardalen stöd i alla delar av etableringsprocessen vid internationella rekryteringar.

“I really appreciate an idea of welcoming foreigners/newcomers to Örebro. The beginning in a new city might be very challenging mentally. It was a nice opportunity to meet everyone, hear and to be heard.”

Martina Italien

Background Image

Soft landing —

Få befintlig personal att flytta

När du etablerar eller flyttar din verksamhet till regionen, erbjuder vi en skräddarsydd soft landing-tjänst för att göra din övergång så smidig som möjligt och få befintlig personal att flytta med. Våra tjänster anpassas därför efter dina behov och kan exempelvis inkludera behovskartläggning, platsmarknadsföring, platsbesök, bostadsservice, medflyttarservice samt tillgång till kontakter och nätverk.

Kontakta mig

Clara Tortellini

Projektledare Smart Move

+46 (0)76-551 19 49
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.