Matsmart —

Matsmart

Allt började 2013 när Matsmarts grundare såg hur mängder med perfekt mat kastades rätt ner i soporna. Helt i onödan. Då fanns bara en enkel e-handel, några hyllor och ordrar som packades sena kvällar och nätter. Idag ett automatiserat lager på 22 000 kvadratmeter.

Kvadratmeter –

22 000

Antal robotar –

149

Räddad mat 2021 –

10 969 ton

Robotar och solpaneler

Matsmarts klimatsmarta e-handelslager i Örebro är bolagets enskilt största investering någonsin. Från lagret räddas tiotusentals ton mat och konsumentprodukter varje år. Lagerbyggnaden, vars verksamhet drivs till 60% av solpaneler, är 22 000 kvadratmeter stort med 10 000 pallplatser och 14 lastkajer.

I byggnaden finns 149 robotar att stötta medarbetarna och plockkapaciteten runt 6 000 orderrader per timme. Automatiseringen är uppbyggd med systemet AutoStore från Element Logic.

Örebro är, utöver att det är en trevlig stad, en fantastisk logistikstad med stark position i E-handelssverige. Vårt lager får en bra position utifrån var våra kunder bor i landet och lagret kommer att ligga granne med PostNords stora terminal

Conrad Edgren Logistikchef på Matsmart

Så gick flytten till

2020 togs första kontakten och frågan om hur Örebro kommuns beredskap ser ut vad gäller att få befintlig personal att flytta med. Där och då visste vi inte vilket bolag det gällde. 2021 presenteras Matsmart som det bolag som ska etablera sig i Örebro. Efter en enkät visade det sig att över 60 personer anmält sitt intresse för att flytta med till Örebroregionen. Utifrån svaren togs sedan en skräddarsydd film fram som berättar om hur det är att bo och leva i Örebroregionen. Tillsammans med de kommunala och privata bostadsbolagen läggs ett pussel för att kunna möta efterfrågan på lägenheter.

2022 har cirka 40 familjer flyttat till Örebroregionen.

Kontakta mig

Jenny Johansson

Marknadsansvarig

+46 (0)76 551 47 09
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.